Sejle båd fra reersø havn til Haderslev

Er der mon nogen der har lyst til, eller kender nogen som kunne sejle en
22 fods sejlbåd fra Reersø til Haderslev?
Det drejer sig om denne her:

http://www.dba.dk/jaguar-catalina-a...009010916/

Der vil selvfølgelig ske en form for aflønning 

Det er min første båd og selvom jeg har duelighedsbevis er jeg ikke meget for
selv at give mig i kast med projektet.
Hvor lang tid vil sådan en sejlads ca. tage?

En transport med lastbil ville koste ca. det samme som båden og er derfor ikke så interessant.




 Aldrig gå ned på udstyr!

Er der mon nogen der har lyst til, eller kender... Vis hele indlægget
31 svar
 Følg tråden
Der er 10 indlæg før dette.
Annonce
Annonce
Annonce
Hej alle

Mange tak for de forskellige input, gode råd og tilbud om hjælp.
Desværre brændte sælgeren mig af så jeg er stadig bådløs :-(

Håndværkeren spørger hvad mit duelighedsbevis er værd hvis jeg ikke selv tør sejle båden.
Nu ved jeg ikke hvordan det tidligere har været når man tog duelighedsbevis, men vi havde en hel vinter med masser af teori og jeg kan da også både lægge kurs, kende bøjer og flagsætning og binde en 4-5 forskellige knob.
Den praktiske del bestod af en eftermiddag i en speedbåd hvor vi øvede mand over bord.
Det betyder så også at jeg absolut ingen erfaring har med sejlbåde.
Hvis båden lå i min hjemhavn ville det ikke gøre mig så meget, selv at sejle ud for motor og så øve mig med sejl osv. tæt på land og på den måde opbygge noget erfaring. Men en så lang tur i en (gammel) båd jeg ikke kender, i et farvand jeg ikke kender, det vil jeg personligt kalde for dumdristigt.

@mellon: Mange tak for tilbuddet om hjælp, hvis jeg falder over en båd et andet sted kan det sagtens være jeg kontakter dig, hvis det altså er iorden :-)

Borst

 Aldrig gå ned på udstyr!

Du skal ikke tage bem. om duelighedsbeviset så tungt. Pensum i duelighedbeviset har jo intet med det praktiske sømandskab på en sejlbåd at gøre, og det ved de skarpe tunger også godt. 
Du fortjener sådan set mere respekt for at du erkender dine aktuelle udfordringer og søger assistance istedet for at kaste sig hovedkulds ud i noget, som kan resultere i en redningsoperation eller i det mindste en stor del ulejlighed for mange.

Der er personer, der selv mange år efter de har erhvervet deres knallertkørekort endnu ikke har vovet sig ind i storbytrafik (selvom visse alsinger nok vil benægte dette).
Nu har jeg hverken dueligheds bevis eller anden form for papir på min kunnen, jeg er flasket op med sejlads og har været med mine forældre siden jeg lå i liften  Jeg kunne dog lægge kurser og navigere allerede som 14 årig og har da også tidligere sejlet rigtigt meget. Også som anden styrmand på veteran skibet "Grønne Erna" der sejlede med elever fra skoler mm.
Et dueligheds bevis er jo ikke meget værd hvis man ikke har praktisk erfaring, så det er da en fejl fra uddannelses stedet, og ikke din fejl.
Jeg vil anbefale dig at søge "job" som gast på aften sejladserne / Kapsejladserne der bliver afholdt af sejl klubberne i Haderslev. Der kan du lære en masse om sejlads og om fjordens mange små lunefuld  hedder. Haderslev fjord er et dejligt sejlads område hvor jeg har være mange gange.
Du skriver bare..
Nu er trådens emne jo ikke aktuelt mere, men der berøres også et evigt aktuelt emne nemlig sikkerheden.
Al ære og respekt for Borst og hans holdning til at sejle uden praktisk erfaring. Et er et søkort at forstå, noget andet et skib at føre.
Jeg stod en dag nede i SOK's bunker, hvor man havde gang i en rednings opgave.
En nybagt bådejer skulle sejle sin sejlbåd hjem over Kattegat, men undervejs blev han bange for vejret og vendte om.
Desværre for ham valgte han derefter at gå den forkerte vej om en kompasafmærkning og gik derfor på grund.
Da han samtidig ikke kunne få sit sejl ned, var han bange for at kæntre i den friske vind, så det hele endte med helikopter og redningsbåde.
Annonce
Havde nok været bedre om han havde købt sig et sommer hus og blevet på land.
Der har jo gennem årene verseret mange historier om mennesker der har købt en båd og lavet alverdens ulykker, netop fordi de ikke vidste noget om hvad de egentlig havde gang i.
Ærligt talt Jørgen Håndværker. Det kan du ikke være bekendt. Det er naturligvis absolut i orden at sige, at  "Nu har jeg fået et "kørekort", men er endnu ikke en særligt rutineret chauffør". Sådan var det jo faktisk for os alle.

Finnband
Skrevet af Håndværkeren på 07 aug 2014 22:14
Havde nok været bedre om han havde købt sig et sommer hus og blevet på land.
Der har jo gennem årene verseret mange historier om mennesker der har købt en båd og lavet alverdens ulykker, netop fordi de ikke vidste noget om hvad de egentlig havde gang i.


????

Med venlig hilsen
ktm

 

Skrevet af ktm på 08 aug 2014 02:47


????
Hvad ville du sige "lille ven"

Skrevet af finnband på 07 aug 2014 22:57
Ærligt talt Jørgen Håndværker. Det kan du ikke være bekendt. Det er naturligvis absolut i orden at sige, at  "Nu har jeg fået et "kørekort", men er endnu ikke en særligt rutineret chauffør". Sådan var det jo faktisk for os alle.
Prøv du at sige det til en ung mand der lige har erhvervet køre kort til en bil, de fleste tror de nu er verdens mestre !
Før hen var det ret almindeligt at man sejlede nogle år inden man tog sig sammen til at tage det skide dueligheds bevis, så man kunne sejle til Tyskland hvor havne mestrene kunne finde på at afvise én hvis man ikke havde et bådføre bevis. Tidligere havde vi i Danmark en regel om at man uden bevis måtte føre et skib op til 20 brutto register ton ( havde ikke noget med skibets størrelse at gøre, men dets rumindhold i lastrum.
Det var en af grundene til at jeg dengang kunne sejle Grønne Erna som anden styrmand, hun var kun 55 fod og havde en Grenå simmi diesel på 75 Hk.

Der er yderligere 11 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis