hjælp til højde på støttemur

Jdg er i gang med at lave en lille støttemur da vores have ligger højere end huset. Jeg laver den med lock bloks. Min plan var at den skulle være 3 sten høj, men efter at have stillet dem op virker den lidt for høj ifht niveauet bag ved.
Jeg tænkte på at fjerne den øverste række og afslutte terrænet meget let skrånende mod muren. Jeg vil så afslutte muren med topplade, denne kan vist ikke tåle så meget tryk bagfra.

Hvad siger i? Jeg har vedhæftet 2 billeder fra hver sin side af muren, jeg regner med at fylde op med lidt Rald bag muren og så meget sandet jord så trykket bagfra mindskes .

Mvh Christian

&
5 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Slet ingen holdninger?
Jeg ville holde den på de 3 skifte, og så køre et par trillebørfulde topdressing på græsplænen op mod kanten af den sidste blok. Evt. efterså med lidt græsfrø.

Men hvad mere vigtigt er, har du så husket at bagstøbe? Det ser nemlig ud som om at muren er fritstående.
Hvis ikke, så jeg tvivler på om den stadig står lige efter et par vintre,.
Den er ikke bagstøbt eller limet endnu. Det er vel strengt taget heller ikke nødvendigt at bagstøbe en mur under 50 cm? Der er låsekant på blokkene.
Jeg kan desværre ikke nøjes med et par trillebøre med jord, der skal en del mere til, det var også lidt derfor jeg tænkte lidt på at "nedgradere" til 2 skifte .. jeg tænker også lidt på om det ikke æstetisk ser lidt forkert ud at hæve terrænet op mod muren?

Mvh Christian
Tja, ud fra billederne er det selvfølgelig svært at vurdere hvor meget jord der skal køres på, det ved du nok bedst selv :-)
Hvis du synes det ser forkert ud at hæve terrænet, så efterlader det dig med 2 muligheder:

1. at lade det være som det er, og så leve med kanten.
2. at nedgradere til 2 skifte, og lave terrænet skråt ned mod muren.

Hvor mange cm under terræn er 3. skifte?

Jeg synes bare jeg har set så mange skæve og væltede støttemure rundt omkring - også under 50cm. Fordi folk undervuderer hvor meget tryk der kommer på. Jeg kender ikke rigtig den der lock-blok - måske er det unødvendigt at bagstøbe... Mon ikke en brolægger eller anlægsmand kan svare på det?
3. skifte er Ca 5 cm over nuværende terræn i den ene ende og næsten 20 cm over terræn i den anden i en afstand på 30 cm fra bagsiden af muren. Planen var at planere det ud så hældningen er ens i begge ender.
Mvh Christian
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis