Digitalisering af fotoalbums

Hej derude,

Jeg har mange fotoalbums, som jeg gerne vil have digitaliseret. Billederne kan ikke tages ud - derudover er der til mange af billederen skrevet forskellig tekst.

Jeg har en god flatbed-scanner (A4), men ikke rigtigt noget nyt billedebehandlingsprogram.

Har ikke lige et album ved mig nu, men siderne er større en A4 vil jeg mene.

Hvordan griber jeg det an - jeg forstiller mig evt., at jeg (i flere tilfælde) bliver nød til at scanne samme side et par gange og så samle billederne til ét dvs. til én "side".

Vil i hjælpe mig lidt i gang - tak

Hilsen Torben
Hej derude, Jeg har mange fotoalbums, som jeg... Vis hele indlægget
22 svar
 Følg tråden
Der er 20 indlæg før dette.
Annonce
Annonce
Annonce
Skrevet af TheDexterTeam på 23 jul 2014 08:59
Det kommer eksempelvis fra én af de scannere, jeg har linket til:

http://www.proshop.dk/Scanner/Plust...32001.html

I øvrigt: en scanner på 1200*1200dpi 48bit farvedybde (ekstern) burde være "god nok" ikke? - (specielt hvad angår de 1200dpi til alm. billedescanning....I har jo tidligere nævnt at det er fint at scanne i eks. 450dpi)

Hilsen Torben

Nå ja.   Det er bare en "fin" måde og snyde dig til at tro deres model er med 16 bits sampling (nyancer) når den reelt kun har 8 bit. Det nærmer sig stærkt snyd og humbug. Og sådanne en bør man helt naturligt undgå.

 Nej, du skal kigge efter en scanner med 16 bits internt farvedybte pr farve, dvs. 48 bits internt farvedybte for alle tre farver. Og 1200 DPi er en udemærket opløsning så lang tid de ikke skriver den er interpoleret eller noget der ligner. For så er vi inde på "snyde"-metoder igen, som du som kunde helst vil være for uden. 

Mvh. Leif.

Onliner:
"Diskutér ikke med en idiot. Vedkommende vil gøre alt for og trække dig ned på sit eget sølle niveau, for derefter at slå dig med sin enorme erfaring i kaos.
Picassa er Googles gratis billedbehandlings program og enkelt at bruge. Du kan bare scanne en del af siden med billeder og i Picassa kan du rotere dem, så de ligger vandret og beskære dem - det er meget enkelt. Der er også mange redigerings muligheder som er meget nemme at gruge.
Men det med skarpheden, fordi billederne ikke rører scanner glas kan måske være et problem.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis