Havetraktor Automatisk CVT-fremdrift

Jeg står og skal købe havetraktor! Men der er jo uanede mærker osv at vælge imellem.
Jeg er kommet frem til en Snapper model
http://www.bahn-larsen.dk/produkt/havetraktor/snapper-elt12538.htm

Men men den har ikke hydrostatisk aotumatiskgear, men istedet Automatisk CVT-fremdrift! Er der nogle der har erfaringer med det?, jeg ved godt det ikke er ligeså som hydrostatisk, men til mit forbrug (en ca 1000m2 have, uden de store dikkedarer) tænker jeg det er ok. Pris spiller selvfølgelig også ind. 12000 kr er mange penge, og hvis andre har gode erfaringer med Automatisk CVT-fremdrift, så bliver det Snapperen.
Jeg tænker ikke på brugt, da jeg synes priserne er høje, og jeg aner ikke hvor meget de har kørt, slidt osv.

Vh Martin


3 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Er jeg den eneste der ikke kan se hvor mange hk den er på??

Kender desværre ikke den CVT transmission men mon ikke den burde fungere hvis kun du har 1000m2 har selv omkring 1500m2 men jeg bruger stadig bare en håndskubber.
Er lidt for nærig til en havetraktor da jeg nægter og købe en briggs og stratton, synes ikke de er specielt gode, der er ikke meget trækkraft i dem, de bruger en smule mere brændstof ift Honda, kawasaki el. lign. Og så larmer de mere. Men er jo blot min mening. Andre mener sikkert noget andet, men de er da billige og er snart svære og undgå.
Hej.

Jeg har en Snapper til at klippe græsset på et større areal jeg passer.
Det er en 2 cylindret 22 HK udgave med 117 cm klippebord. http://www.bahn-larsen.dk/produkt/havetraktor/snapper-espx2246.htm
Jeg har kun haft den kort tid, men har gode erfaringer indtil nu!
"Min" er købt brugt, 45 timer på tælleren da den blev købt og nu ca 50 timer.
Så det er kun blevet til et par enkelte klipninger endnu. Jeg klipper nok 3 tdl mad den, så du kan fint klare dig med den "lille" til en alm have :-)

Hvis jeg skal sige noget om den, så kører den nok en anelse langsomt ved fuld speed! Det er rart at kunne komme frem i en fart når der ikke er græs at klippe, eller man kører fra et sted til et andet. Hastigheden er opgivet til 0-9 KM/T frem og 0-6 KM/T baglæns, hvilket virker langsomt i forhold til min gamle.... Og umiddelbart tror jeg ikke den når op på tophastigheden... Men den er måske lavere med klipperen aktiveret....

Noget der lige skal tilvænnes er at man skal aktivere sikkerhedskontakten hvis den skal klippe baglæns.. ellers tager den tændingen!
Men dog kun een gang, så kan man bakke og klippe indtil man stopper motoren, så er ikke noget reelt problem.

På "min" slås klipperen til elektrisk.. det fungerer fint, men kan måske være noget der ikke står distancen igennem mange år.. ved det dog ikke endnu.

Skal jeg sige noget jeg syntes er rigtig godt, så er det at den har en utrolig lille venderadius, og drejer rigtig skarpt. Lang mere end den gamle jeg havde. Det vil du sætte pris på når du skal klippe ind til ting og omkring hjørner osv.

Og så er ballonhjulene å siderne af klippeborder rigtig fine, de løfter den lige hvis man kommer gennem ujævnt terræn, og det gør jeg en del.... Klipper nemlig arealerne med en brakpudser ind imellem :-) Og den er nok bedre egnet.. men er MF'eren foran vognen og man "lige" skal have klippet.. så ender det ind imellem med plænetraktoren.....

MVH Njord

MVH Njord
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis