Solvarme og gasfyr

Mit gasfyr fra 1991 står til udskiftning, men er et nyt gasfyr udelukkende den bedste løsning?
Med udsigten til at Danmark løber tør for egen gasproduktion i 2016 og med en truende kold krig, hvor Rusland kan lukke for 25% af europas gasforsyning, gør at man måske ikke alene skal satse på gas. 

Jeg kigger lidt rundt på forskellige løsninger og jeg kan udelukke jordvarme og luftvarmepumper, da jeg ikke vil grave hele min have op eller ønsker at forstyrre mine naboer med blæserstøj.

Så jeg tænker solfangere på taget og evt. have supplement fra et gasfyr, lyder det helt ved siden af?
Huset har radiatorer og jeg håber på at kunne få varme og varmt vand i måske 7 måneder af året. Resten af tiden vil jeg supplere med gasfyr.

Jeg har læst at der er stor risiko for at et solfangeranlæg overopheder og kan se at løsninger fra STI har et Drain Back system der muliggører en tømning af solpanelerne. Det skulle forhindre overophedning både i daglig brug, men også ved strømsvigt.
De har en PDF bruchure her: STI Drain Back system


Jeg har også set andre løsning, som betyder at et gardin kører foran panelet, men det virker som en løsning, som nemmere kan gå i stykker og måske virker det ikke ved strømsvigt.

Jeg har ikke tænkt mig at køre med varme på mine radiatorer om sommeren og ingen planer om anlægning af swimmingpool. Så er der nogen som kender til ovenstående løsninger?

Tanken skal nok være minimum en 300 liter, selvom konen ikke er glad ved tanken om at miste en omgang bryggersplads. Men jeg kan se at der umiddelbart findes to typer til mit dobbelt formål. Den ene er en varmtvandbeholder som eksempelvis denne:
TwinCoil varmtvandsbeholdere til solvarme og varmepumpe

Den anden er en type akkumuleringsbeholder med indbygget varmtvandsbeholder:
TwinCom akku.tank Isolerede kombinationstanke

Vil de kunne benyttes til radiator varme og er der nogen fordel ved den ene frem for den anden?

Sidst og ikke mindst, er det en fjollet løsning jeg er ved at undersøge og skulle jeg bare vælge den nemme løsning med et godt gasfyr med en lille vandtank fra eksempelvis Milton?

En løsning kun med gasfyr kan jeg vel få til omkring 35.000 kr.
Men et mindre gasfyr og solvarme vil jeg antage kan anskaffes til omkring 50.000 kr,

Undskyld for det lange indlæg - men jeg kan godt li' at undersøge tingen grundigt inden.
Mit gasfyr fra 1991 står til udskiftning, men er... Vis hele indlægget
22 svar
 Følg tråden
Der er 20 indlæg før dette.
Annonce
Annonce
Annonce
Skrevet af Cyberguyen på 23-09-2014 15:06
Lige for at afrunde tråden...

Nyt fyr er købt og installeret, det hele tog kun en dag.

Det endte med et Bosch 5000 W model ZSB 14-4 og en 110 liters vandbeholder.

Jeg blev rådgivet til et mindre fyr og en større vandbeholder, da det stadig ville give os muligheden for at fylde badekaret op.
Til gengæld skulle det mindre fyr kunne køre længere ned i minimums-effekt.
En lavere minimums-effekt skulle give bedre økonomi og samtidig lade vandet i varmestrengen køre med samme varmepåvirkning i længere tid. Et fyr med højere minimums-effekt ville kræve flere start og stop, hvilket kunne få rørene til at knage og måske give systemet kortere levetid.

Jeg kunne opnå 5 års garanti ved godkendt Bosch installatør, hvilket i mine øjne også har en stor værdi.

 

Det er også et bosch 5000w jeg fik installeret i foråret, og jeg kan se mit forbrug af gas i sommermånederne, ligger 30-40% under det gamle, så den gamle VVB må have været ret dårligt isoleret, umiddelbart virker fyret som det skal så vi er da godt tilfredse

 

Hvis man regner på det, så afgiver en 110 liter varmtvandsbeholder mindre varme pr. liter sammenlignet med en tilsvarende på 60 liter. Så jo større tank desto bedre isolering, pga. overfladearealet.

Selvfølgelig er der et større varmetab i en større tank, da den har større overflade, men pr. opvarmet liter vand er tabet mindre.
Så hvis man er i stand til at benytte en stor del af det opvarmede vand regelmæssigt, så vil det opveje hinanden og give en bedre varmeøkonomi med en større tank.

Står en større tank derimod ubenyttet, så vil det give et større varmetab, end med en lille.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis