Nye termostater (eller ventiler)?

Hey.

Har fået og tænkt på at jeg synes vores termostater i stuen reagerer utroligt langsomt med at lukke for varmen når vi om vinteren tænder op i brændeovnen eller nok sommeren og solindfald får temperaturen til at stige i rummet. Vi oplever at der stadig er pænt meget varme på radiatorerne selvom der er 27-28 grader i rummet pga brændeovnen eller opvarmningen fra solen.

Jeg tænkte derfor på om det var en ide at skifte termostaterne til nogen der reagerede lidt hurtigere, som jeg har læst at de elektroniske skulle gøre. Er der nogen der har erfaring med dette? Eller ligger "fejlen" i messing ventilen "bagved" termostaten?

Vi har pt denne type termostater som sandsynligvis er fra dengang Naturgas fyret blev sat op i 1999.....
<img src="/Portals/0/activeforums_Attach/1397758888732.jpg" border="0" class="afimg" />
18 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Er det krop umuligt at indsætte billeder fra sin smartphone eller iPad?

Ja og ellers bliver de så små at vi ikke kan se hvad det handler om, du skal bruge en pc for at kunne lægge billeder ind på LDS.

Men til dit spørgsmål !

Hvis dine termostater sidder så de er udsat for træk fra vinduet skruer de ikke ned. Nogle gange hjælper det også at støvsuge dem en gang og give stiften en lille dråbe olie.

Hej.
Termostater er noget opreklameret lort.
Jeg synes vi altid har skullet skrue dem ned på 2 manuelt ved solindfald eller brug af andre varmekilder.
Personligt tror jeg mere på en rumføler der styrer cirkulationspumpens funktion.
Det vil  give en hurtigere respons.

mvh

 varmetossen

Tjah det er der så også stor forskel på termostater altså, hvis det altså er en termostat.

Min gamle nu afdøde ven sagde flere gange til mig at jeg ikke måtte skrue ned for hans termostater, han havde ingen det var almindelige ventiler der blot åbner eller lukker, men det kunne han ikke få ind i knolden.

hvad er " pænt meget varme på radiatorerne selvom der er 27-28 grader i rummet " og hvor lang tid efter er det.

radiatorene varmer hurtigt op når der kommer varmt vand i, men når ventilen lukker for det varme vand går der lidt tid før radiatorene bliver kolde igen, der er jo kun luften til at afkøle dem, og er der varmt i stuen og store radiatore så kan det godt tage lidt tid, før restvarmen er væk, der er trods alt meget vand i..
Det er lidt som en brændeovn hvor ilden og gløderne næsten er væk, den er stadig varm/lun flere timer efter..
Ja det er termostater og lige af den type der godt kan støvsuges en gang imellem.
Jeg tror ikke en elektronisk termostat er bedre end en analog. Hvis du tror den er i stykker ville jeg udskifte den med en anden manuel og i samme omgang ventilen.

undskyld undskyld undskyld dette sene svar!!

Skrevet af Håndværkeren på 17 apr 2014 21:13

Hvis dine termostater sidder så de er udsat for træk fra vinduet skruer de ikke ned. Nogle gange hjælper det også at støvsuge dem en gang og give stiften en lille dråbe olie.

Hvad er det for en stift du tænker på her? Den messing del "inden under" termostaten?


Pizzabager - jeg er helt med på at det tager tid at "afkøle" det varme vand i radiatorerne. Men det er mange timer efter der fx er tændt op i brændeovnen og den buldrer løs at jeg kan mærke radiatorerne stadig er varme og på ingen måde virker som om de afkøle og kan hører at det hvisler som om der løber nyt (varmt)vand ind...

Skrevet af cwix på 19 apr 2014 15:42
Jeg tror ikke en elektronisk termostat er bedre end en analog. Hvis du tror den er i stykker ville jeg udskifte den med en anden manuel og i samme omgang ventilen.


Hvorfor også ventilen?

Ja den stift der sidder i messing delen, det er den der åbner og lukker for vandet. Den skal helst gå let og ubesværet ud og ind, sidder den stramt er det p.g. af kalk og den skal have et lille dask med en hammer, så skal du kunne trykke den ind og den skal selv springe ud, når den er ude er der fuldt åbent for ventilen.

Jeg vil tro at grunden til at cwix anbefaler at udskifte termostat og ventiler, er at dem du har siddende ser ret gamle ud, det kunne udmærket være grunden til at dine termostater ikke virker efter hensigten.

Der er yderligere 8 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis