Ejerbolig fra 2008 med utætte spots i nedsænket loft i bad

Hej med jer

Har et spørgsmål der omhandler en ejerlejlighed fra 2008.
Loftet meeelm etagerne er af betonplader som er malet, undtagen i badeværelset hvor der er sænket loft af gips. 
Det viser sig så efter overtagelse af lejlighedn for 3-4 uger siden, at på badeværelset, hvor der er 2 spots med LED pærer, kommer der luft ned fra hullerne??
Der sidder en udluftningsventil i selve brusedelen som kører hele tiden, som centralt anlæg der ikke kan justeres af en selv, men det burde vel være i ventilationsrør?
Tager man spottet ned så blæser det ind med kold luft og lyser man op i hullen er det eneste man kan se et råt betonloft.
Nogen der har en ide om lovligheden, evt fejlen her og hvordna kan den udbedres?
Der har for ikke så lang tid siden været 5 års gennemgang uden det her er blevet nævnt.
På forhånd tak
6 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Ja luften skal jo ind et eller andet sted, hvis du har udluftningen kørende hele tiden. Hvis udluftningen blot er et hul i væggen kan du montere et spjæld hvormed du kan nedsætte hastigheden af udsugningen. Om det er lovligt at sænke loftet uden at isolere ? Men virker lidt underligt
Prøv at forklare lidt nærmere, er ventilationen ført igennem det sænkede loft eller hvad? Er det sænkede loft tætnet mod væggene, eller er der en spalte hele vejen rundt?
eller billeder, vi elsker billeder.
Har desværre ikke billeder
Men det er et centralt styret ventilationsanlæg med en udsugningsprop i bruset. Den kører hele tiden og der kan ikke pilles ved anlægget, der nok er indstillet ved måling på udsugningen. Der er lagt en silikonefuge hele vejen rundt på gipspladen.
Der er ikke noget der umiddelbart går direkte ud af vægen og altså ikke et spjæld. Det er lavet sådan at også emhætten i køkkenet fungerer som udsuger til at skifte luften i rummet ud.
Der sidder
Den centrale udsugning er styret efter krav i Bygningsreglementet, så den skal du ikke pille ved selv. Hvis du lukker din, så sugers der "bare" mere hos din nabo...

Det lyder for mig som om du har lukket friskluft tilførslen. Den sidder typisk i vinduerne i facaden? Eller andet sted... Der er regnet på hvor mange ventiler i vinduerne der skal til, og lukker du disse suges lejligheden ned i et undertryk.

Luften fra spot's kommer formentligt fra installationsskakten eller trapperummet, som typisk ligge op mod baderum i sådan nogle lejligheder?

Mit bedste bud er derfor - åben de ventiler, som i dag er lukket. Jeg vil skyde på at der nu ikke kommer træk fra spotten?
Hej igen. Har desværre helt glemt at melde tilbage her. Vil sige tak for hjælpen. Det hjalp at åbne for friskluftventilerne i vinduerne. Det udlignede trykket så nu trækker det ikke længere
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.
Sponsor på LDS
Malgodt.dk

Malgodt er sponsor på Lav-det-selv.

Få særlig rabat på maling, epoxy og meget andet.

Se mere

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis

Se også