En lang række spørgsmål (CNC Fræser, Laser og 3d print)

Lidt for historie:

Jeg byggede et CNC bord som jeg spændte et plastik printhoved til (for at sige det nemt, jeg lavede en kæmpe 3d printer). Hensigten var og smide en fræser på af en art, når jeg havde printet hvad jeg skulle bruge til en start, hobbyen har dog udviklet sig, MEGET! 
Jeg har nu printet nok dele til at kunne tage print hovedet af og bygge en mindre maskine kun til 3d print formålet, frit fra www.thingiverse.com hvis det siger nogen noget.


Da CNC bordet nu står ubrugt, 800x500mm, tænkte jeg det var tid og finde en router. I lang tid tænkte jeg at Michaelghammer's hobbymotor fræser var vejen frem for mig. Men vil hellere købe en "ordentlig" fræser end at have en svag løsning/lappeløsning.

Desuden har nogen her erfagringer med de kina lasere man kan købe på eBay? (f.eks. http://www.ebay.com/itm/HIGH-PRECIS...3a6df4c787) Har nemlig købt en for sjovs skyld (til at starte med...)

Nå men alt i alt skal jeg købe:

A. En 1.5 Kw spindle på eBay med dertil hørende VDF inverter.
B. Smide en overfræser på, og til hobby vil jeg så være ligeglad med om den kostede 300kr. fra jem&fix eller gå efter Kress?

Kom med jeres erfagringer forslag, tag gerne højde for collet størrelse osv. for pt. hænger jeg mest til den Kina spindle på eBay, da folk fra cnczone ser nogenlunde tilfredse ud.

Tak på forhånd.

 

Lidt for historie: Jeg byggede et CNC bord som... Vis hele indlægget
15 svar
 Følg tråden
Der er 10 indlæg før dette.
Annonce
Annonce
Annonce

Hey,

man plejer vist at få balsatræ hos hobbyforhandlere, men det er formentlig blot lister, de ligger inde med. Godt tip med Air Assist, det er formentlig dét der er i vejen. Jeg har fået oprettet mig på forhandleresn forum, der heldigvis er ret aktivt, når nu forhandleren selv ikke er meget for at svare på tilsendte e-mails. Du mener jeg alternativt kan presse et kompresser-kabel ind i maskinen og prøve om det giver et bedre snit, det lyder som en rigtig god ide og en god undskyldning for at investere i en kompressor.

Tror jeg skal have fat i CorelDraw, et produkt der går igen på diverse fora... Bedst ville det for mig være at lære AutoCad, for at hive swf-filer ud der både kan bruges til laserskæring og til 3d print samt CNC fræsning. Lærekurven skulle vist være ret høj, men grunden til at jeg købte maskinerne var for at bruge dem til det, de skal bruges til, så det er nok også derfor jeg køber dem nær færdigsamlede og - undtaget min lille Proxxon MF70'er, som jeg glæder mig til at konvertere til CNC - ikke gør så meget i at bygge dem selv. Linket til lasersaurus'en er dog noget der virkelig sætter gang i min fantasi, det kunne være fedt at få sådan en svend bygget op. Allerhelst ville jeg have en fræser på 1x2 meter, så som denne her Blackfoot http://buildyourcnc.com/blackFoot48v40.aspx, men nu vil jeg lige starte op med at få nogle erfaringer først. Intentionen er blot at jeg skal have bygget mig nogle robot-dele, men - som du selv har oplevet det - kreativiteten tager jo over og man begynder at tænke på hvad man ellers kunne lave, hvis bare spoil-boardet er stort nok...

Hvad refererer du til når du skriver "men ved mange herinde køber Gecko", jeg synes ikke jeg kan finde noget info om Gecko og laser-skæring...


-
Jeg fifler med robotteknologi, CNC skæring, 3d printning ... Har lige opdaget en verden af mulighed vha det rette værktøj og sindelag.
Mhs. til Gecko var det mere i forhold til at langt de fleste synes at ligepræsis stepkontrolleren er et skidt punkt og spare penge. Hvilket også er erfagringen for de fleste, man køber et og ender op med en langt dyrere kontroller end den oprindelige. Hvilket oftest er Gecko eller bedre. Lasersaur bruger dog vist 2 enkelte Gecko step moduler og en arduino med deres eget breakout board.
Men det var nu ikke ment som specifikt til laser kontrol, mere overall, laseren er jo ligeglad hvad der får den til at fare rundt. Men kan godt forstå du er gået efter en samlet løsning, jeg har modded min laser en del allerede og mit samlede work table er på ca. 26x34 cm mindes jeg. så den burde kunne tage balsa træ nu i nogle fornuftige udskæringer, til at starte med var den begrænset til 18x27 cm, selv om den helt fint kan udvides.

Jeg sidder og er i fuldgang med at forsøge og lave kassen luft tæt så der er et airflow i den og alt røgen ikke bare fiser ud i alle hjørner. Så det er med gummilister for at få lukket de værste revner, men så lyder det heller ikke så hult og lukke lågen.

De skal tage og læse den her blog: http://diylaser.midwestlaserarts.com/2012/04/my-diy-co2-laser-tube-cooler.html han er ret aktiv på buildlog.net og har bygget sin laser ud fra de blueprints der ligger der. Han skriver om vandkøling og forbedring af optikken som han mener giver op til 20% mere effekt. Altså vi vil komme tættere på den teoretiske effekt, det er ihvertfald noget jeg vil forsøge mig med, så kan jeg evt. melde tilbage derfra

Men gid jeg havde plads til at bygge en CNC fræser der kunne æde nogle emner som de kom, uden noget tilpasning, det ville godt nok være skønt. Men det er som om at bygge noget sjovt på anden sal er lettere begrænset af hvad man kan slæbe frem og tilbage og ikke mindst hvad konen siger

 


Super med din laser-udvidelse, jeg må indrømme jeg også går i de tanker for lige nu er min laser "spærret inde" af en metalramme der er langt inden for de liniære bæringers rækkevidde, der burde mindst være 5-6 centimeter til hver side at hente. Har også et samlet areal der minder om dit, men længere/dybere er jo altid at foretrække.

Balsa-træ har jeg ikke overvejet at laser-skære - men lyder egentlig som en gode ide til prototyping scenarier, hvor der ikke skal tages hensyn til stor materialestyrke. Min lasers instruktionsbog har specs for hvordan man skærer i bambus, hvilket nok mest er et lokalt kinesisk hensyn..: -)

Jeg er i det hele taget ved at se på materialer og specifikt hvor man får dem fra. Jeg kommer til at bruge en del aluminium til mine robot- og motorkonstruktioner, og det ser ud til at man skal ud og have et firma for at kunne købe ind hos proffe fabrikanter for at skaffe det rette materiale. Det er dog heldigvis ikke et problem, da jeg har et CVR nummer. "Heldigvis" fordi jeg synes det er svinedyrt at købe ind af materialer, uanset hvilken slags, hos byggemarkederne. Akryl specielt burde være billigere, det er jo bare smeltet plastik :-(

Rigtig gode idé at lave kassen lufttæt. Fugestoplister er måske en start, de burde være lette at forsegle. Jeg selv skal ud og have fat i et luftningsrør, ellers er det nok ikke meget akryl jeg skal skære - stinker forfærdeligt i hele kælderen når jeg tester, så tror ikke det er så sundt hvis ikke udluftningen er i orden.

Kender godt dét med konen :-) Jeg har heldigvis det meste af en kælder til mig selv, mod at stueetagen er hendes domæne. Med børn på 2 og 8 år er det desværre ikke så meget tid jeg får til at gå med at rode med disse ting, omend lysten virkelig trækker. Skulle nok have uddannet mig til ingeniør i stedet for datamatiker, men hvad, til gengæld går det let at lave software til de ting jeg skal lave så det må kompensere for min manglende elektronik-erfaring.

-
Jeg fifler med robotteknologi, CNC skæring, 3d printning ... Har lige opdaget en verden af mulighed vha det rette værktøj og sindelag.
Fjernet af moderator
(Årsag: Ren reklame )

http://www.bastogco.dk/kompetencer
Hej Zilver
Jeg kører med en 2.2 kwh vandkølet kineserspindel med ER20.
Den kører fantastisk fint og er meget lydsvag selv ved max.
hastighed 24000 omdr./min.
Jeg har lavet en lidt bedre løsning mht. køling end normalt foreskrevet.
Fandt en kondenser (køler) fra en Danfoss kølekompressor og satte den ind
i kredsen. Vandcirkulationen er drevet af en Grundfos cirkulationspumpe, som du kan finde en masse af brugt. Den dur og du har rigelig cirkulation. De små impellerpumper der foreskrives, sætter nærmest ikke noget tryk, så hvis du skal
hæve vandet mere end en meter, dur den ikke.
Jeg har endvidere lavet en flowkontrol af en lille kop som jeg har boret et 5 mm
hul i bunden af, øverst har jeg en flyder af en bordtennisbold som er tilsluttet en microswitch. Hvis vandet skulle svigte løber koppen hurtigt tør for vand og flyderen synker. Simpelt og den virker altid. Jeg startede med en fra Conrad Electronic, den virkede ikke, derfor den hjemmebryggede.
M.h.t. motorstørrelse skel du være opmærksom på at hvis du har brug for at køre relativt lave omdrejninger, halverer du effekten på motoren hver gang du halverer omdrejningerne.
Altså yder en 2.2 kwh motor kun 2.2 kwh ved 24000 omdr.
1.1 kwh ved 12000, 550w ved 6000 omdr osv. osv.
Lige en sidste ting som jeg bøvlede med da jeg skulle sætte div. parametre
i frekvensomformeren. Husk at basisfrekvensen til motoren skal være 400 Hz,
jeg skrev 50hz og kunne ikke forstå, at jeg ikke kunne få den op i omdrejninger.


Den luftkølede version larmer væsentlig mere og desuden hvirvler den også støv op, hvilket kan være irriterende.
Det var bare det.
Held og lykke, man bliver bidt af det.
Hilsen Johnny


Johnny cnc
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis