Flytte gulvafløb i lejlighed...

Hej alle, håber i kan hjælpe mig.

Jeg er i gang med at renovere mit badeværelse i min lejlighed på 3. sal og skal i den forbindelse have FLYTTET (ikke hævet) gulvafløbet.

Byggearbejdet er anmeldt til kommunen, og de har sagt ok for projektet.

Jeg har en aftale med en VVS-mand, hvor jeg har fået lov til at lave en stor del af arbejdet selv, herunder afløb. Han vil selvfølgelig komme og kontrollere om arbejdet er udført korrekt inden han sætter sin underskrift på noget som helst.

Lejlighedens oprindelige afløbsinstallation er fra 1971 og er lavet af støbejern.

Afløbsskålen er (eller var) nedstøbt i etage adskillelsen og har lodret forbindelse til et støbejernsrør som ender i en P-vandlås der er placeret nede hos min underbo.
Denne P-vandlås vil jeg gerne fortsætte med at bruge, da jeg ikke ønsker, at lave for meget om på de oprindelige installationer.

Min plan er at installere et Unidrain linie afløb i den nye bruseniche og lede vandet herfra over til den gamle P-vandlås 2 meter derfra. Dette Unidrain afløb skal samtidig fungere som det nye gulvafløb i badeværelset. Endvidere skal spildevandet fra en vaskesøjle OGSÅ ledes til den gamle vandlås. Rørføringer vil jeg lave i ø50 PP-rør med 2% fald over hele strækningen.

Selve placeringen af det gamle gulvafløb ødelægger lidt mine planer da det er placeret stort set lige hvor der skal bygges et skab samt en let-væg til et vægophængt toilet. Jeg vil derfor gerne have risten fjernet/lukket af. Jeg ER klar over at der skal være LET adgang til en vandlås og tror også, at jeg har en løsning på DET problem - Mere om det lidt senere***.

Problemet er, at udover selve afløbsskålen skal røret der går fra afløbsskålen, igennem etageadskillelsen, og ned til vandlåsen, ifølge VVS-manden, også udskiftes med et nyt for at opnå en korrekt rørsamling.

Havde jeg uanede mængder af penge, ville det ikke være et problem for mig at få skiftet røret der går igennem etageadskillelsen. Desværre har jeg ikke så hulens meget at gøre godt med.

Mit spørgsmål er nu:
Findes der et produkt på markedet som kan erstatte den gamle afløbsskål, men bibeholde røret gennem etageadskillelsen og stadig opnå en LOVLIG installation?

Eller er jeg nødt til at samle flasker, så jeg kan få råd til at betale VVS-manden for at skifte røret gennem betondækket...???

Jeg mangler noget der ligner 3D-skitsen fra Google SketchUp..

Lige nu ser afløbet sådan ud:

Der er ikke beton imellem afløbsskål og rør og jeg ved ikke om de to er loddet sammen. Har ikke brækket i det endnu.

*********
Løsningen på det med skab og let-væg er, at sætte en excentrisk reduktion til ø50 i toppen af den dims jeg har tegnet og herefter føre et ø50 rør lodret op igennem bunden af skabet (ca 300 mm). For enden af dette rør skal der så sidde en prop (som let kan fjernes) så der ikke falder tandbørster og andet godt ned i P-vandlåsen.
*********

Venlig hilsen

The knack of flying is learning how to throw yourself at the ground and miss...

Hej alle, håber i kan hjælpe mig. Jeg er i gang... Vis hele indlægget
17 svar
 Følg tråden
Der er 10 indlæg før dette.
Annonce
Annonce
Annonce
Hej

Vi er overhoved ikke håndværker og har ingen forstand på VVS. Sønnen har købt en Andels lejlighed og den skal bl.a. have nyt badeværelse. Gammel badekar er revet ned, fliser er hugget af, toilet og radiator er fjernet så rummet er helt ryddet. Mureren siger vi skal have fat i en VVS, da der skal laves nyt afløb (lejligheder er fra 1940) det betyder de skal igennem hos underboens loft.
Det jeg gerne vil vide er, hvad sådan noget ca vil koste, hvis nogen ved det.

VH

Mic
Det var naturligvis med regning, ja
Fjernet af moderator
(Årsag: Ren reklame )

Murermester R.S.
GS BYG ApS.
København
Annonce
Tak for svar, egentligt skal det ikke flyttes, men der skal et nyt til for at det er lovligt siger vores murer. Men de er nød til at skal ned til underboen i den forbindelse.
Vi bor i Odense, så det må nok blive en lokal herfra.

Skrevet af GS BYG på 27-01-2015 19:37
i kan evt kontakte Murerfirmaet GS BYG ApS det ligger i København og har tæt samarbejde med dygtige VVS firmaer. Vi er altid behjælpelige med alle byggeopgaver også inden for renovering af badeværelser. Isolering, facaderenovering omfugning osv.
Vi arbejder i hele Storkøbenhavn, Vanløse Brønshøj Østerbro Nørrebro Amager osv.

I kan komme ind på GS BYG hjemmeside på nedenstående link

www.gsbyg.dk

Har du spurgt admin. Om du må reklamere for eget fagentrepenør firma i dette forum

Hr. murermester?

 

 


Med venlig hilsen
Martin H.

Bygningskonstruktør / Energikonsulent
Skitsering - Byggeansøgning - Udbud - Tilsyn og byggeledelse.
Projekt,- projektering- og byggeledelse.
Arkitektfirmaet ARKIdesign ApS
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.
Sponsor på LDS
Malgodt.dk

Malgodt er sponsor på Lav-det-selv.

Få særlig rabat på maling, epoxy og meget andet.

Se mere

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis

Se også