Valg af motorolie, gammel bil.

Hej derude.
Jeg står og gerne vil skifte min motorolie, og har folk fra højre og venstre hvor nogle siger "Tag du bare den billige fra aldi" og andre siger jeg skal ofre lidt på det.

Hvad mener i? Er en Castrol 15/40W Milage fra Thansen til 299kr så meget bedere end den billige fra Aldi til 89kr? Hvad er forskellen på de dyre og billige olier sådan generalt?

Tak på forhånd.
Hej derude. Jeg står og gerne vil skifte min... Vis hele indlægget
13 svar
 Følg tråden
Der er 10 indlæg før dette.
Annonce
Annonce
Annonce
Bortset fra de tekniske beviser på kvalitetsforskelle, undrer det mig såre, at det skulle være nødvendigt at bruge så megen tid på så få kroner!
Hvis du dividerer prisforskellen op i de kilometre du normalt kører mellem olieskift (15-20.000) er det peanuts.

 

Uldal det kunne du jo have ret i men hvis det ikke bare var de motorhaverier som jeg desværre ser alt for ofte.

Når talen falder på olie så er det sjældent jeg høre nogle der taler om hvilke konsekvenser det giver at køre med en for dårlig olie. OG når man taler om priser på motorolie så er det jo peanuts i forhold til hvad det ellers koster at have en bil.
Vi har en kunde som er vognmand han mente at det var et af de bedste produkter han brugte så han var ikke til at overtale til at skifte. Men vi fik ham overtalt til at lave et forsøg. Den ene lastbil blev påfyldt Petro Canada den anden med hans eget olie. 6 chauffører blev sat til at køre på skift for at få så ensartet kørselsmønster som muligt. Da de havde kørt 90.000 km måtte han skifte olie da olieanalysen viste at hans olie var helt slidt op. Ved 180.000 gentog det samme sig igen. Petro Canada olien var ikke slidt. Da de kom til 240.000 Km var Petro Canada stadigvæk ikke tjenlig til skiftning. Resultat var at kunden havde måtte skifte olie 2 gange Petro Canada den samme i hele perioden, der var der brugt 20 Ltr. top op olie og kundes eget olie var der brugt over 100 Ltr. men den lastbil der kørte Petro Canada havde sparet 4000 Ltr. diesel i perioden.

Du kan se anbefalingen her. : http://absvejs.dk/wp-content/uploads/2015/08/TransportfirmaetStokholm.pdf

Prøv at se denne video, det kunne være den ændrede dit syn på motorolie.: https://www.youtube.com/watch?v=bJPZH6bVECI&feature=youtu.be
Mvh. Allan Levisen
AB Svejseteknik ApS


Allan Levisen
AB Svejseteknik ApS
Lyngbygårdsvej 28a
8220 Brabrand
www.absvejs.dk
e-mail [email protected]
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis