JA det korrekt at kongen blandt maskinerne
er TORMEK og holdk.... hvor er den dejlig
men til min pengepung kunne det ligeså godt
være en farari F50 alt for dyr til mig
H-N vådslibere kan godt bruges til kniv
hvis man ved hvad man gør
der er nogen proff der tyr til båndslibere (svært og går meget hurtig)
andre proff. tyr til diamantslibesteen (går langsomt og nemmere at styre)
og slutter af med japanske vandslibningssten i forskellig finhed
nogle bruger tormekken og slutter af på læder/stofhjul monteret i den
anden ende af motoren
jeg bruger kun japanske vandslibningssten af forskellig finhed
andre bruger arkansas oliesten af forskellig finhed
du kan sågar bruge sandpapir i forskellig finhed
sat fast ( ved hjælp af vand el. olie) på et stykke vinduesglas/granitkarm
og få lige så godt et resultat når vi snakker køkkenknive
snakker vi stemmejern og høvlejern skal der lige et par
fine sten med indover
så hvis du har mulighed for det, så prøv om du kan komme
omkring de forskelige muligheder inden du bestemmer dig
for hvad og hvordan du føler at arbejde bedst med slibning
af skarpt værktøj
men uanset hvad metode,så kræver det øvelse, øvelse, øvelse
før de bedste resultater kommer, det er en diciplin der tager tid
at lære til fuldkommenhed,.... men så er det heller ikke sværere
mit råd er dog at bænkslibere og båndslibere skal du holde
dig fra da det næsten ikke er til at styre varmeudviklingen
på dem og er først metalet først begyndt at bliver den mindste
smule blå så har den mistet hærdningen på det område
og så skal du til at slibe ned forbi misfarvningen før det
igen kan skærpes op