Knivslibning

Måske hører spørgsmål til knivslibning mere hjemme i et køkkenforum, men jeg tænkte at nogle snedkere el. lign. måske havde nogle gode råd.

Mit spørgsmål går på anbefalinger til slibning af køkkenknive. Eks Harald nyborg har nogle vådslibere, men er de pengene værd. Eller hvad skal kan der anbefales? Plejer at få slebet hos HWL, men hvis alle knive skal have en omgang hvert år, så bliver dét også en bekostelig affære.

Vh, S
23 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Hej
Kongen af vådslibere hedder Thomek, men den er absolut ikke billig.
Harald Nyborg har en efterligning, som absolut er ganske ok, til almindelig knivslibning.
Der findes forskellige fixture, så slibevinklen bliver korekt.

Proff knivslibere, foretrækker nok en båndsliber der køre "baglæns"...

mvh jens
Hvad med en ganske almindelig skifersten? Tror det tager mig max. en time at slibe vores 6 knive - når de er virkelig ringe.
Tør ikke bruge automatik (som jeg gør til stemmejern m.v.), for man kan alt for hurtigt lave en skade, hvis man ikke er øvet. Men det har måske også noget at gøre med, at jeg faktisk synes det er fedt at lave en æg, man kan barbere sig med  (og det gør jeg så ikke, for den holder ikke længe)

Mine forældre bruger en manuel keramisk sliber fra Global - den giver faktisk et ok resultat og er hurtig i brug.

Mvh.

Jan R.
Jeg købte en lille billig bånd og bænksliber ved harald nyborg for snart mange år siden.Slibestenen blev skiftet ud med en filtskive.
Først får kniven en tur på båndsliberen , så noget voks  på filtskiven og ruægget poleres væk. Det går hurtigt og kniven bliver bare (barberblad) skarp.

http://www.toolworld.dk/store.php?ctrl=1103
mvh
777
JA det korrekt at kongen blandt maskinerne
er TORMEK og holdk.... hvor er den dejlig 
men til min pengepung kunne det ligeså godt
være en farari F50 alt for dyr til mig

H-N vådslibere kan godt bruges til kniv
hvis man ved  hvad man gør

der er nogen proff der tyr til båndslibere (svært og går meget hurtig)
andre proff. tyr til diamantslibesteen (går langsomt og nemmere at styre)
og slutter af med japanske vandslibningssten i forskellig finhed
nogle bruger tormekken og slutter af på læder/stofhjul  monteret i den
anden ende af motoren
jeg bruger kun japanske vandslibningssten af forskellig finhed

andre bruger arkansas oliesten af forskellig finhed

du kan sågar bruge sandpapir i forskellig finhed
sat fast ( ved hjælp af vand el. olie) på et stykke vinduesglas/granitkarm

og få lige så godt et resultat når vi snakker køkkenknive
snakker vi stemmejern og høvlejern skal der lige et par
fine sten med indover

så hvis du har mulighed for det, så prøv om du kan komme
omkring de forskelige muligheder inden du bestemmer dig
for hvad og hvordan du føler at arbejde bedst med slibning
af skarpt værktøj
men uanset hvad metode,så kræver det øvelse, øvelse, øvelse
før de bedste resultater kommer, det er en diciplin der tager tid
at lære til fuldkommenhed,.... men så er det heller ikke sværere

mit råd er dog at bænkslibere og båndslibere skal du holde
dig fra da det næsten ikke er til at styre varmeudviklingen
på dem og er først metalet først begyndt at bliver den mindste
smule blå så har den mistet hærdningen på det område
og så skal du til at slibe ned forbi misfarvningen  før det
igen kan skærpes op

You know the old saying- if it ain´t workin´,get a bigger hammer. Or better yet- if it ain´t broke fix it till it is. Well, with these tools you´ll have no problem.

http://linaa.dk/shop/tormek-vaadsliber-164c1.html
så dyr er den rigtige vare altså heller ikke. den store forskel er det hele. Det er som at sammenligne en mitsubichi pajero med en hyundai galloper. det kan godt være det er samme tegning der var grundlaget men valg af materialer gør hele den store forskel.

Jacob
Annonce
ja undskyld alle sammen
da jeg skrev TORMEK
så glemte jeg at der er en lillebror
den jeg hentydede til hedder TORMEK T-7

You know the old saying- if it ain´t workin´,get a bigger hammer. Or better yet- if it ain´t broke fix it till it is. Well, with these tools you´ll have no problem.

Skrevet af Høvlebænk på 26 apr 2010 19:58
JA det korrekt at kongen blandt maskinerne
er TORMEK og holdk.... hvor er den dejlig 
men til min pengepung kunne det ligeså godt
være en farari F50 alt for dyr til mig

H-N vådslibere kan godt bruges til kniv
hvis man ved  hvad man gør

der er nogen proff der tyr til båndslibere (svært og går meget hurtig)
andre proff. tyr til diamantslibesteen (går langsomt og nemmere at styre)
og slutter af med japanske vandslibningssten i forskellig finhed
nogle bruger tormekken og slutter af på læder/stofhjul  monteret i den
anden ende af motoren
jeg bruger kun japanske vandslibningssten af forskellig finhed

andre bruger arkansas oliesten af forskellig finhed

du kan sågar bruge sandpapir i forskellig finhed
sat fast ( ved hjælp af vand el. olie) på et stykke vinduesglas/granitkarm

og få lige så godt et resultat når vi snakker køkkenknive
snakker vi stemmejern og høvlejern skal der lige et par
fine sten med indover

så hvis du har mulighed for det, så prøv om du kan komme
omkring de forskelige muligheder inden du bestemmer dig
for hvad og hvordan du føler at arbejde bedst med slibning
af skarpt værktøj
men uanset hvad metode,så kræver det øvelse, øvelse, øvelse
før de bedste resultater kommer, det er en diciplin der tager tid
at lære til fuldkommenhed,.... men så er det heller ikke sværere

mit råd er dog at bænkslibere og båndslibere skal du holde
dig fra da det næsten ikke er til at styre varmeudviklingen
på dem og er først metalet først begyndt at bliver den mindste
smule blå så har den mistet hærdningen på det område
og så skal du til at slibe ned forbi misfarvningen  før det
igen kan skærpes op
Ok. Høvle bænk. Du har ret,  Metallet må naturligvis ikke blive blåt. Det ødelææger hærdningen.
 Jeg er en gammel tømrer, og glemmer  sommetider at det slipning ikke er noget man bare sådan lige gør. Jeg har dog aldrig haft nogle problemer med det. Men, er da også faglært.( ordenligt værktøj er det halve arbejde)
 Det kræver lidt fingerspitz gefuel. Og en let hånd
 Men, hold op ... hvor har jeg slevet mange knive, sakse, kødhakkerjern. for folk.

Skrevet af 777 på 26 apr 2010 23:58
Ok. Høvle bænk. Du har ret,  Metallet må naturligvis ikke blive blåt. Det ødelægger hærdningen.
 Jeg er en gammel tømrer, og glemmer  sommetider at det slipning ikke er noget man bare sådan lige gør. Jeg har dog aldrig haft nogle problemer med det. Men, er da også faglært.( ordenligt værktøj er det halve arbejde)
 Det kræver lidt fingerspitz gefuel. Og en let hånd
 Men, hold op ... hvor har jeg slevet mange knive, sakse, kødhakkerjern. for folk.



jeg har en af fra haral nyborg.

scantool.

en vådsliber af den type den røde med hvid sten i.!
den er også rigtig god.
kniv på sten og bagefter en tur på strygestål.
jeg sliber den med "modslibning".
777
ja man kan hurtig blive overbebyrdet med exstra arbejde
når ens viden bliver kendt

You know the old saying- if it ain´t workin´,get a bigger hammer. Or better yet- if it ain´t broke fix it till it is. Well, with these tools you´ll have no problem.

Der er yderligere 13 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis