Modtaget tilbud på el-installation. Er prisen rimelig?

Jeg har modtaget et tilbud på en el-installation på min helt nye 1.sal. Synes prisen er en smule i overkanten. Hvad synes I???
Tilbuddet lyder på ca. 22.000 kr inkl. moms for trækning af kabler (trækning af kabler til lampeudtag føres i rør), installation af stikkontakter, opsætning af 2 stk. 2 pols gruppeafbrydere og inkl. alle materialer (dog eksklusiv selve stikkontakterne som jeg selv har skaffet). Se vedhæftet plan over 1. sal med placering af kontakter.
I alt skal 10 lampeudtag, 23 stikkontakter/afbrydere (hvoraf to er med korrespondance) installeres. To hoved-kabler (rød og blå på foto) er allerede ført op fra stueetagen til 1.sal, så det skulle være lige til at gå til. 

Jeg har modtaget et tilbud på en el-installation... Vis hele indlægget
30 svar
 Følg tråden
Der er 20 indlæg før dette.
Annonce
Annonce
Annonce
Ja, det er sgu ret åndssvagt, jeg er helt enig! - men sådan har jeg desværre oplevet det fungere op til flere gange.. (Nu snakker jeg godt nok heller ikke om dage med tre kunder, men om hele dage her i huset)

I hin dage da jeg var i lære kørte bilen kl.7.00, men det var også mange penge den gang - det var den gang der stadig stod HOF på flaskerne og de gerne skulle drikkes kl.9.30..
Nu hvor jeg er blevet voksen og følsom og har brug for at hyre en håndværker i ny og næ har jeg _ALDRIG_ været i stand til at få dem ind før kl.8.00, selv om de bor lige ved siden af.. - Dog med en undtagelse, en brolægger som skulle krydse det halve af Sjælland..


mvh.
Karsten Hammer Hansen
Arkitekt, cand.arch

Prisen lyder helt fin. det at trække kabler tager lang tid hvis det skal gøres ordentligt.
Jeg er ofte ude for at folk køber en parabol hos harald nyborg. Det er altid dyre for kunden. de tager alt for lang tid at samle og er alt for dårlige.

Jacob

Jonama.

Jeg giver til dagligt tilbud hos kunder, dog ikke lige inden for elektriker området, men én ting kan du klemme din boller flade på, det kan godt være at du syntes at det er dyrt og han tjener på matrialerne, så køb selv matrialerne og få det lavet på time løn! så kan du jo se om tilbuddet holdte eller ej!

Hvis man som montør er ude og lave noget på bud hvor man har en montage vejledning, så oplever montørene om enten de er elektrikker, tømre, mure eller hvad ved jeg, at der i 90% af gangene kommer noget uventet op, om enten det er en lille ting eller ej, og har du fået lavet et tilbud på det der skal udføres så kan du jo bare lætte på øjenbrynet og det er jo én af de ting man skal tage hensyn til når man giver et tilbud, og skulle montøren have en klodset lærling med ude der vælter dit nye b&o tv ja hvem skal så betale <---<<< der er ikke andre til det end mesteren.


Køletekniker & Energiteknolog.

Grønkjær. ja, selvfølgelig der skal også være plads til det løse. Der hvor jeg har en sten i skoen er der hvor materialeprisen bliver helt skør fordi den skal kompensere for en måske for lav løn eller måske bare et ønske om større avance. Som alm kunde kan man endnu mindre end I gennemskue hvor lang tid et byggeprojekt vil tage. Men det er noget nemmere at gennemskue prisen på materialer for det tager ikke mange sekunder på nettet at finde ud af at man ikke bare betaler for meget, men at man faktisk bliver udnyttet groft. Jeg mener det er direkte dumt af jer håndværkere at bruge materialeprisen som en variabel i tilbud eller på regning. Det kan kun skabe mistillid mellem jer og kunden. Sæt dog hellere en højere timepris på tilbuddet og skriv så til kunden at I ser en ære I at han får en så lav pris som muligt for materialerne.
Men fortæl mig lige om du gør noget særligt for at hente tilbud på materialer hjem eller nøjes du med de 10-20% i standard besparelse som tømmerhandlen eller leverandøren tilbyder?
Altså jeg bruger egentlig meget tid på netop forhandling af rabater, når jeg laver et tilbud, så laver jeg tilbuddet efter vejl. udslags eller listeprisen og det er jo meget forskelligt hvor meget vi får i rabat hos de forskellige grossister, men lige præcis med el komponenter så er der faktisk ikke noget at hente det ligger som du skriver på 10-20% måske 25%.
Men med f.eks rustfrie vvt fittings og kølekomponenter så kan man godt nå op på 80% i forhold til listepris.
Men når jeg giver et tilbud på f.eks installation af Jordvarme anlæg. komplet butikskøl eller hvad det nu end måtte være, så er det en færdig pakke, dvs  jeg beskriver ikke ned i små detaljer om hvad der koster hvad, men hvad prisen for hele installationen koster.
så alt efter forhandlingen kan jeg tilbyde 10-15-20% rabat på ordren der skal jo være noget at forhandle om.
men når det er til en privat person så gør jeg mere ud af at beskrive hvad tilbuddet indeholder. også give ekstra garanti på produktet heller smide 2 år´s ekstra garanti på et tilbud end at gå på kompromis med installationen, fordi jeg stoler på kvaliteten af produktet.

Køletekniker & Energiteknolog.

Annonce
Materialer er noget sjovt noget.
Materialeprisen skal indeholde sikkerhedsfaktoren i tilfælde af matriale defekt. Det er ret dyrt at sende en mand ud for at skifte en sikringsgruppe. og det sker at ting bliver mærkelige.
Noget andet som materiale prisen skal indeholde er special værktøj.
Sidst men ikke mindst betaler man også for at man har varene liggende i bilen. og at den bliver genopfyldt til næste dag.
Jeg benytter i vid udstrækning "gebyer" når jeg benytter bajonetsav, motorsav osv. Det syntes jeg er mest fair.
hedder typisk noget med motorsav fældning af træ, afsavning af gren. Bajonetsav. nedskæring af masterør. vinkel sliber. nedskæring af skorstens beslag osv.Men de fleste lægger det ind i materiale prisen på det nye der skal op.
Jeg ved elektrikkerne har et kalkulations værktøj hvor prisen for opsætning af en clip, boring af hul osv. erkalkuleret. så det er ikke fordi de ikke kan. det er bare pisse besværligt. Jeg ville ikke kunne holde min beregnings model ud hvis jeg havde 20 ansatte.

Jacob
Jonama> groft udnyttet? Hvordan det? Der er jo kun en der kan acceptere prisen - nemlig dig selv. Synes du den er for høj - så find en anden!!! Længere er den ikke

P.s. Er håndværker, laver massevis af tilbud og overslag og er uhyr træt af private kunder der ttror tingene ingenting koster og at alt kan klares på en formiddag.

Det er så meget bedre at handle med professionelle - de stiller reelle krav, ved at ting har en pris og at det ikke er billigere at handle i haraldbyborg, ikea eller lign. Enhedsprisen er nok lavere men ikke den samlede regning
Ikke så gammel tråd ellers!!!
Jeg fik en ekstraregning fra VVSeren, tre måneder efter jeg havde betalt over 70.000 kr. For installationer. Regningen lød på 1500 kr. For to (2) stk pex-omløbere til en udendørs hane, jeg fik monteret, sammen et nyt bryggers. Da jeg ringede og spurgte, what the f...? Svarede han, jo det er noget vi har glemt da vi satte din udv. Hane op. Jamen TO omløbere? Ja! Fik du ikke varmt vand monteret? Nej! Og en omløber koster altså ikke 700 kr.
Jeg har ikke brugt ham siden.

 

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.
Sponsor på LDS
Malgodt.dk

Malgodt er sponsor på Lav-det-selv.

Få særlig rabat på maling, epoxy og meget andet.

Se mere

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis

Se også