lampeudtag i nedsænket loft

Hej derude.

Jeg skal have lavet et lampeudtag i mit eksisterende listeloft. Men er stødt ind i problemer, så måske kan i hjælpe mig.
Loftet er sænket, dvs det originale loft er et pudsloft, hvor der så er forskallet uden på og sat listloft op. Dengang det blev gjort, blev der ikke ført lampeudtag med ned i listloftet, og der er heller ikke noget udtag i det gamle loft. Der er sådan set bare et kabel der går igennem loftet. Hvordan laves det lovligt??
Jeg ser 2 muligheder. Løsning 1: Jeg tager et 50 * 50 lampeudtag og smider i nedefra sammen med en "forfradåse" og mit problem er løst. Jeg har bare hørt at den løsning ikke er lovlig. Nogen der kan be/afkræfte dette?
Løsning 2: Kravler op på mit loft og begynder den hårde vej og arbejde mig igennem loftet indtil jeg når listeloftet, hvor jeg så montere en PL loftdåse sammen med et rundt lampeudtag i Ø80.
Nogen af jer der evt ved hvordan det kan blive lavet rigtigt?
Mvh Sonni
Hej derude. Jeg skal have lavet et lampeudtag i... Vis hele indlægget
16 svar
 Følg tråden
Der er 10 indlæg før dette.
Annonce
Annonce
Annonce
hej
nu kender jeg jo ikke afstanden på underkant pldåse til underkant loft? men loven siger at dåsen skal være ført til underkant loft der står ikke noget omkring ledningernes længde så hvis du ikke vil melde det til elektricitetsrådet så slipper du for bøvlet og den tidligere ejer hænger på den, så kan du proppe ledningerne godt op i dåsen tage et 71 mm kopbor og selvf slukket strømmen og fundet center borer du hullet op, pas på centerboret ikke beskadier ledningerne, når det er gjort måler du afstanden op til dåsen der findes to type plastikringe 55mm og 23mm ellers kan du tage en sv dåse hvis tingene ikk kan nå det er til at aflaste den bløde ledning bruger du et vnu dæksel.
LK´s forfradåser må ikke bruges i et loft, de er til vægge. Og dette ud fra producentens beskrivelse.

(Denne beskrivelse kom hvis nok omkring 1998 - inden 98 var det ikke beskrevet og derfor blev de også brugt i lofter den gang)

Dettet er min holdning indtil jeg ser dokumentation på det modsatte.

Om der findes andre producenter som har forfradåser som kan bruges i et loft, skal jeg ikke kunne sige.

Kig denne tråd:


http://www.lav-det-selv.dk/Forum/aff/4/afv/topic/aft/103784/mid/371/dnnprintmode/true/?skinsrc=%5BG%5DSkins%2F_default%2FNo+Skin&containersrc=%5BG%5DContainers%2F_default%2FNo+Container

steinaa Plejer at have styr på tingne...
Klip fra LK's hjemmeside
***************************************************
LK FUGA-dåsenSP:
Må FUGA-dåsen til isætning forfra anvendes som loftdåse?

SV:
Fuga og Opus 66 forfradåser er nu også godkendt til montering i pladelofter.
Dette gælder for installering af alt materiel, dog undtaget rosetmateriel (Fuga og Opus66 lampeudtag og lampestikkontakter).

Skrevet af fmu på 01 jul 2010 14:46
Klip fra LK's hjemmeside
***************************************************
LK FUGA-dåsenSP:
Må FUGA-dåsen til isætning forfra anvendes som loftdåse?

SV:
Fuga og Opus 66 forfradåser er nu også godkendt til montering i pladelofter.
Dette gælder for installering af alt materiel, dog undtaget rosetmateriel (Fuga og Opus66 lampeudtag og lampestikkontakter).



Du har fuldstændigt ret, men den gang de andre diskuterede emnet var det ikke lovligt. det noget "nyt".

til jer andre, ¨så siger stærksstrømsbekendtgørelsen af man skal følge fabrikantens anvisninger så har man et hus hvor der sidder forfradåser i loftet og dette er udført dåserne blev godkendt til loft er disse ulovligt udført!

Patrik
Skal have sænket vores loft og monteret spot. Da de eksisterende dåser sidder lidt uheldigt vil jeg nødigt trække dem ned. Påtænker istedet at koble dem helt fra nettet.... så er det vel iorden ikke at trække dem ned... eller huh?

/Søren
Ja hvis der ikke er strøm i ledningerne er det ok, men træk nu de gamle ledninger ud, når de alligevel ikke skal bruges.(eller klip de løse ender af)
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis