Hej alle.
For snart 12 år siden fik Kaptajn Vom her en 30 cm. Sabatier kokkekniv i 30 års fødselsdagsgave. Den er det bedste køkkenredskab, jeg nogensinde har haft, og den bliver holdt lynende skarp med en tur på bord/bænkesliberen en gang om ugen og flittig brug af strygestålet.
For et års tid siden gik håndtaget desværre i stykker p.g.a. for mange ture i opvaskemaskinen - det var et af de sorte bakelit-håndtag, og der revnede omkring nitterne, der holdt det på plads.
I forbindelse med vores maste-projekt til båden blev der en stump ædeltræ tilovers, det er blevet til et nyt håndgreb på kniven. Og resultatet er, når jeg nu selv skal sige det, blevet ret flot. I hvert fald har den elskede Sabatier fået nyt liv, og vil nok følge mig de næste 20 år også - til sidst måske som filet-kniv, når resten af klingen er slebet væk, men i hvert fald altid skarp som ind i h......
Fru Vom og jeg har her i foråret gået til sund madlavning på den lokale skole. Efter første gang, hvor vi skulle bruge skolekøkkenets såkaldt 'skarpe' knive, som efter at have ligget os skramlet rundt i en skuffe, var omtrent så farlige som den runde side af en flødebolle, valgte vi at tage vores egne knive med (vi har også en Raadvad på 25 cm). Det var tæt på at koste læreren en finger, da hun en dag lige skulle 'låne', men da hun først havde prøvet dem, kunne hun godt forstå os.
En ordentlig kniv er simpelthen Alfa og Omega i et køkken. Og vi kan blive aldeles præmenstruelle, hvis vi kommer et sted hen, hvor vi skal bruge en hammer ovenpå kniven for at jage den gennem en tomat.
Lars & Elizabeth, Bente II, Ishøj, XPE3524, MMSI 219015911
Led os ikke i fristelse... vi kan sagtens finde vej selv...