Dampbåd !!

Her til sommer skal der være et dampbådstræf i Vejle havn.

Hvis du har en dampbåd så husk endeligt at komme forbi. Datoen skal jeg vende tilbage med senere.

Men er der nogen der ved hvor man skaffer tegninger eller et byggesæt til en lille dampmaskine. Min bedste ide er sikkert at det er noget engelsk eller evt amerikansk der skal søges på...

Har du erfaringer eller viden så skriv lidt om det..

Venligst Njord

MVH Njord
3 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
jeg har sakset lidt fra www.vejle675.dk vedr dampfestivalen i Vejle d. 12-14 juli 2002

INTERNATIONAL DAMPFESTIVAL

Luften bliver tæt af røg, damp, lugten af kul, musik og larm fra et stort opbud af historiske dampskibe og –maskiner, når Vejle som den eneste by i Danmark, i dagene d. 12. – 14. juli, 2002 lægger navn og havn til en stor International Dampfestival.

Der venter Vejles borgere og besøgende et imponerende syn, når store og små dampskibe fra Danmark, Tyskland, Norge og Sverige i de tre festivaldage ligger tæt i Vejle havn, langs hele den nordlige kaj, der er en halv kilometer lang!

Blankpolerede gamle originale damplokomobiler, damptromler, dampmobiler og dampvejvalser fra hele Europa kører rundt på havnen, et gammelt dampdrevet eksprestog og gamle godsvogne vil være opstillet på den nordlige havnekaj. ”Vejles eget” dampdrevne veterantog kører ture fra havnen til Grejsdalen, og et minidamptog kører ”børneture”. I havneområdet vil der være en udstilling med alverdens mindre modeldampmaskiner og andre hobbymaskiner.


Dampskibene anløber Vejle Havn fredag aften, hvor det officielle program starter. Lørdag og søndag byder skibene på fjordsejlads, der hensætter passagererne til ”de gode gamle dage”, i 1880erne, da den første fjordsejlads på Vejle Fjord blev indledt, med dampbåden på fjorden ”Delphinen”.

Fra en scene på Nordkajen bliver der spillet musik, byens restauratører sørger for, at folk kan få stillet sulten og tørsten fra et stort antal opstillede ”forplejningsoaser” og der vil være masser af aktiviteter for børn, blandt andet historieoplæsning, konkurrencer og mulighed for at få en tur i en gammel karrusel fra 1919 eller i ”The Old Flying Machine”. Lørdag aften afsluttes med fyrværkeri. Søndag flytter FestiVejle deres Skyttehuskoncert til havnescenen.

Dampskibene
Det imponerende pejle- og opmålingsskib Schaarhörn (1908) fra Hamborg går for at være ”det mest elegante dampskib under tysk flag”. Flensborgs maritime vartegn, salondamperen Alexandra, ligeledes bygget i 1908, gæster også Vejle under festivalen. Fra Tyskland kommer endvidere tre chalupper, Hei Hoe, Sapphire og Fluth. Chalupperne er små dampskibe, ca. 5 meter lange.

Det danske passager- og lastdampskib, Skjelskør (1915), der hører hjemme i Frederikssund, er med sine kun 21 meter, det mindste af ”de store” dampskibe, der deltager i Vejles arrangement. Fra Danmark deltager også chaluppen Meteor IV.

Det største deltagende dampskib er den 108 meter lange norske kystdamper Børøysund (1908). Desuden deltager det svenske passagerdampskib Bohuslän (1914), der er det sidste passagerskib der stadig sejler på Sveriges vestkyst.


Så er du "dampmand eller pige" så er det Vejle i sommeren 2002 ..







MVH Njord
Jeg er sikker på, at hvis du henvender dig til B&W's museum i Strandgade på Christianshavn, så kan de hjælpe dig.
Hvis det er principperne, du er ude efter har jeg et par gamle lærebøger fra maskinmesteruddannelsen 1905 og tenikum- 1957, jeg kan låne dig.
I øvrigt tak for hjælpen,som du kan læse nærmere om i mit eftersøgningsindlæg

------------------
Tak for hintet..

Det bliver nu sjovt at høre om din båds historie... For vi får vel resultatet her på lav det selv ????

Har du nogle billede du kan sætte ind vil det jo være meget meget fint, ThomasB har lavet et fint system der gør det muligt at linke et par billed sider til et indlæg.

vENLIGST nJORD

MVH Njord
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis