Artikler og guides

Støb betontrappen selv

Har kældertrappen eller trappen til første sal lidt vanskelige mål? Se med her, hvordan du selv støber dine trappetrin i de helt rigtige mål.

Læs mere her

Mal din lejlighed og få depositum tilbage

Skal du til at flytte fra din lejlighed? Så se med her - der kan være mange penge at spare ved at svinge penslen selv.

Læs mere her

Sådan skifter du til den nye Fuga USB-stikkontakt

LK har lanceret nye produkter i Fuga-serien, dvs. dén type stikkontakter der anvendes i næsten alle danske hjem. Læs mere her og se video-guiden der viser hvordan du skifter til den nye kontakt med USB.

Læs mere her

Støb selv betonbordpladen

Ved at støbe selv, kan man langt hen ad vejen få det som man vil - men der er meget der skal overvejes og tages stilling til. Læs mine erfaringer fra mit eget projekt her.

Læs mere her

Vaske-trick til malerrullen – forlæng levetiden!

Jeg ser desværre alt for ofte at gode malerruller går til spilde pga. dårlig eller helt manglende rengøring. Med denne artikel vil jeg kort vise hvordan du kan få din gode malerrulle til at holde i mange år.

Læs mere her

Hvad er flisepest?

Et af de projekter, som mange går i krig med hvert år, er kampen mod flisepest, som viser sig på fliserne som små grålige blomstringer. Med hvad er flisepest, hvor kommer det fra og vigtigst af alt – hvordan slipper man af med det? Disse spørgsmål vil blive

Læs mere her

Sådan maler du fliser

Kan maling hæfte på fliser? Skal fliserne slibes? Kan man male i brusekabinens fliser? Hvilken maling skal bruges? Dette er blot nogle af de spørgsmål der jævnligt bliver stillet herinde på lav-det-selv.dk og derfor har jeg skrevet denne artikel, der besvarer

Læs mere her

10 ting ALLE husejere skal tjekke efter vinteren

Frost og sne er hårde ved hele huset. Det betaler sig at tjekke for skader, og få dem ordnet, før de bliver værre. Du kan spare dig selv for en masse besvær og penge!

Læs mere her

3 klassiske fuge-fælder

En ordentlig fuge skal være pæn og glat, af det rigtige materiale og ofte have et særligt tværsnit. Det kan med andre ord tage år at mestre fugearbejdet, men styrer du udenom disse 3 klassiske fuge-fælder, er du godt på vej!

Læs mere her

9 TIPS: Få ledningerne til at forsvinde

Der er mange gode måder at undgå synlige ledninger – lige fra de enkle, der bare holder styr på kablerne, til de ultimative, hvor du gemmer kablerne inde i en helt ny væg.

Læs mere her

Sådan maler man bedst gips- og pudslofter

I denne artikel vil jeg forklare og give fifs til hvordan man maler de flade loftstype så som gipslofter, pudsede lofter eller betonlofter. Fælles for alle de flade lofter er, at vi ønsker et flot ensartet resultat når vi er færdige med at male

Læs mere her

Nye døre - Trin 3: Montering og vedligehold

Montering af karme og dør er ikke så vanskeligt, som du måske frygter. Følges en simpel vejledning, går det som regel let og gnidningsfrit.

Læs mere her

Nye døre - Trin 2: Opmåling og tilbehør

Når du monterer nye døre i hjemmet, er det vigtigt at måle korrekt op. Her er nogle tips.

Læs mere her

LED pærer – sådan vælger du rigtigt

Der er MANGE penge at spare ved at skifte til LED, men det kan være svært at vælge den rigtige LED-pære. Pæren holder i årevis, så det er vigtigt at købe den rigtige fra start. Læs mere om LED her og få gode råd til valg af pærer.

Læs mere her

Nye døre - Trin 1: valg af dør

Der findes et hav af døre på markedet, og det kan være svært at gennemskue, hvilken dør, der er den rette for dig. Her fortæller vi om de forskellige typer døre.

Læs mere her

Flotte, nye tagrender på en weekend

Det er ikke svært at sætte nye tagrender op på huset. Og lægger du nyt tag samtidig, kan du læse her, hvordan du fræser rendejernene ned i undertaget.

Læs mere her

Mal trævægge og trælofter hvide uden gennemslag

Når man skal male trælofter eller trævægge hvide, opstår der ofte problemer med gennemslag fra gamle træolier, knaster i træet eller evt. nikotin. Læs her hvordan du får et flot resultat.

Læs mere her

Sådan lapper du huller i savsmuldstapet

Huller fra skruer og rawplugs kan være svære at skjule igen - især i savsmulstapet! Se malerens simple trick til at skjule hullerne perfekt.

Læs mere her

Guide: Betongulv på en etageadskillelse

Hvad er egentlig mulighederne, når man ønsker et stærkt betongulv på en etageadskillelse, eksempelvis på et eksisterende bjælkelag? Se hvordan i filmen her.

Læs mere her

Nedrivning af væg – dét skal du vide, før du går i gang

Nutidens boligideal er at have store lyse rum frem for mange små mørke. Derfor er der mange, der ønsker at fjerne en eller flere vægge, for netop at opfylde boligdrømmen om lys og luft. Men at fjerne en væg er ikke helt lige til. Få gode råd her

Læs mere her

Sådan bygger du et termotag på terrassen

I videoen herunder kan du se hvordan du selv bygger et termotag på din terrasse

Læs mere her

Sådan bruger du selvklæbende tagpap

Se videoen her hvordan du selv tagdækker med en professionel, selvklæbende tagpap. Uden risiko for at brænde hytten af.

Læs mere her

Sådan bygger du en komposit-terrasse

Du kan selv bygge en terrasse af vedligeholdelsesvenligt kompositmateriale. Byg den f.eks. ovenpå din eksisterende flisterrasse. Se hvordan man gør i denne video.

Læs mere her

Lav dit eget skur

Endelig et modulopbygget skur, som nemt finder plads i din have. Det måler kun 1,5 m i dybden, og du kan udvide det i længden, som du vil. Og så er det superlet at bygge - se her hvordan du gør, trin for trin.

Læs mere her

Stenhugning: Den første sten

Arbejde med sten er et håndværk med en række traditioner, som det er gode at bevare. Dette er første artikel i en serie om stenhugning, som er tiltænkt såvel nybegyndere som øvede.

Læs mere her

Klip selv LDS-julepynt

Julen nærmer sig og nu kan du pynte op i rigtig LDS-stil. Her kan du hente og printe LDS-kravlenisser, som du kan klippe ud og pynte op med.

Læs mere her

Glasfilt: Sådan skæres samlingerne

Her kan du lære hvordan du sætter glasfilt op uden at man vil kunne se samlingerne bagefter. Med få tricks, kan du nemt sætte filten op uden man kan se samlingerne. Se både artikel og video her.

Læs mere her

Sådan anvendes karrosseri-tin

Når man skal reparere en bule el.lign. er der ikke noget der overgår tin i styrke og holdbarhed. Man KAN faktisk lære at bruge karrosseri-tin selv. Se med i videoen her og lær hvordan man gør.

Læs mere her

Sådan laver du 1 på 2 beklædning til facader, hegn mv.

1 på 2 beklædning findes overalt, på facader, hegn, haveskure osv. Men hvordan beregner man afstande og hvordan skrues/sømmes det bedst? Her er en grundlæggende vejledning, så du selv kan lære metoden.

Læs mere her

Vil du skrive artikler på LDS?

Vi er ved at bygge artikel-sektionen op på LDS - og du kan være med! Læs mere her.

Læs mere her

Sådan: Snydesmig ved almue fodpaneler

Det er faktisk ret simpelt at anvende snydesmig ved almue fodpaneler. Og samme metode anvendes ved større profileret fodpaneler. Se her hvordan du gør.

Læs mere her

Lav din egen tavle med tavlemaling

Det er nemt at lave sin egen tavle til at skrive med kridt på. I stedet for at hænge en indrammet tavle op på væggen, kan du lige så godt male med tavlemaling på den eksisterende væg. Se med her hvor jeg beskriver hvordan maler en tavle.

Læs mere her